Catalogus Trends

 

Onderhoudstips voor synthetische pruiken

 

Borstelen


Wij adviseren altijd om klitten eerst te verwijderen met de vingers, door het haar rustig uit elkaar te halen. Daarna van ONDEREN naar boven borstelen. Nadat alle klitten verwijderd zijn het haar pas van boven naar onderen doorborstelen

Gebruik een groffe kam en een borstel met –goede buigzame- plastic haren. Op deze manier blijft de vezel langer heel en heeft U langer plezier van Uw pruik.

Sterk krullende pruiken: Borstel de pruiken met sterk krullend haar NIET uit, maar gebruik een zgn. Afro-kam of haal Uw vingers door het haar heen

 

Wassen

Was de pruik echt alleen als het werkelijk nodig is

Gebruik liever -in geval het haarstuk niet meer fris ruikt door bijv. een rokerige ruimte- een geurbuiltje dan een pruik dagelijks te wassen.

Gebruik een milde (eventueel baby) shampoo

Neem een emmer lauw (liever te koud dan te warm) water en los hierin een beetje shampoo op. Dompel de pruik hier in en haal hem rustig heen en weer. (Neem desnoods een klein beetje shampoo en knijpt deze voorzichtig door het haar.)

NIET WRINGEN OF WRIJVEN.

Spoel de pruik op dezelfde manier goed uit en ververs het water tot dat alle shampoo er daadwerkelijk uit is.

Knijp het overtollige water uit en dep de pruik met een handdoek.

Gebruik –als de pruik droog is- desnoods een klein beetje olie voor de glans en tegen klitten. Voor pruiken met extra lang haar adviseren wij zonodig een anti-klit spray.

Kam/borstel synthetisch haar NOOIT als het NOG nat is. Gebruik ook nooit een warme/hete fohn of warmterollers. Laat het haar bij voorkeur op een natuurlijke manier drogen (bijv. aan de waslijn binnenste-buiten).

Wanneer U de pruik snel nodig heeft: alleen fohnen op koude stand.

Houdt U er ook rekening mee dat een pruik van synthetisch haar niet geverfd/gekleurd kan worden?

 

 

Bevestigingsmogelijkheden

Als extra bevestiging kunnen er -wanneer Uw haar dit toelaat- gewone haarspelden worden gebruikt.

Op de markt bestaan er eveneens zgn. hair-extension clips. Dit zijn stalen clipsen die aan de binnenzijde van het haarstuk moeten worden genaaid. Het voordeel hiervan is dat het haarstuk zeer goed bevestigd zit. Het nadeel dat ze kostbaar (ongeveer 3,50 Euro per stuk) zijn en bij veelvuldig gebruik het eigen haar -op de bevestigingsplaatsen- af kan breken.

Daarnaast kan men de (front lace of full mono) pruik ook bevestigen d.m.v. contourtape. Let op: dit verschilt per pruik: vraagt U dit van te voren even na.
Om de plakresten nadien te verwijderen, adviseren we een milde huidvriendelijke remover.

Toupetten of full lace pruiken kunnen eveneens vastgezet worden met speciaal daarvoor bestemde lijm.

 

Alle bovenstaande artikelen zijn bij Alamp te verkrijgen.